In cautarea lui Dracula. Adevărul din spatele legendei
Locație
Sibiu, Bran, Brasov, Sighisoara
Preț
580 euro
Durată
6 zile
Detalii curs
Personajul lui Bram Stoker, Dracula,este adesea confundat cu Vlad Țepeș (Vlad Țepeș), uneori cunoscut sub numele de Vlad Dracul, care era un prinț valah cu un castel, acum în ruine, situat în Principatul Țării Românești. Deoarece Castelul Bran este singurul castel din toată Transilvania care se potrivește de fapt cu descrierea lui Bram Stoker a Castelului lui Dracula, este cunoscut în întreaga lume drept Castelul lui Dracula.
Dracula – așa cum este perceput astăzi – este un personaj fictiv al cărui nume derivă din apelativul dat lui Vlad Țepeș, conducătorul Țării Românești din anii 1456-1462 și 1476 și care, din motive în mare parte politice, a fost înfățișat de unii istorici din acea vreme ca un despot nemilos, însetat de sânge
Personajul lui Stoker, contele Dracula, a apărut pentru prima dată în romanul „Dracula”, publicat în Anglia în 1897 de către scriitorul irlandez Bram Stoker. Numele „Dracula”, departe de a fi un termen înspăimântător, provine din Ordinul Cavalerilor Dragonului cu care s-au asociat atât Vlad Tepes, cât și tatăl său. Restul mitului Dracula derivă din legendele și credințele populare în fantome și vampiri predominând în toată Transilvania.
Contele lui Stoker, Dracula, este un vampir vechi, vrăjitor și nobil transilvănean, care susține că este un secui descendent din Attila. El locuiește într-un castel în ruine din Munții Carpați. În conversațiile sale cu personajul Jonathan Harker, Dracula se dezvăluie ca fiind intens mândru de cultura boieră, cu un dor de amintiri din trecutul său. Contele Dracula pare să fi studiat artele negre la Academia șolomanței din Munții Carpați, lângă orașul Sibiu (cunoscut atunci ca Hermannstadt).
Vizitatorii Castelului Bran ar trebui să facă distincția între realitatea istorică și personajul contelui din romanul lui Bram Stoker. Dracula există în imaginație. Numele său era legat de diverse mituri și legende. Pe urmele lui Dracula, participanții vor avea ocazia să viziteze monumente și muzee din Transilvania, legate de viața sa reală.Acest curs de 6 zile se adresează profesorilor, personalului școlar, studenților absolvenți și adulților care doresc să-și îmbogățească fondul teoretic, precum și să obțină îndrumări practice pentru integrarea activităților și implementarea programelor în muzee și locuri arheologice. Discuțiile, vizitele și munca în grup vor îmbogăți schimbul de idei și schimbul de practici între participanți. În timpul cursului, participanții vor:- afla informatii despre adevăratul prinț Dracula și despre realitățile politice din acea vreme- afla informatii despre mitul lui Dracula- explora situri arheologice, monumente, muzee, mănăstiri … legate de Dracula- lua legătura cu programele educaționale din muzee și situri arheologice care sunt implementate de Ministerul Educației din România- discuta exemple de activități / programe în muzee, situri arheologice etc. din țările participante- să implementeze activități / programe în domeniile curriculum-ului în corelație cu vârsta și abilitățile elevilor cu politica școlară.
ZIUA 1
BUN VENIT • Participanții se prezintă; Prezentare generală a programului de curs (zi de zi).TEORIE • Introducere în curs VIZITĂ • Tur în centrul orașului
ZIUA 2
TEORIE – Legende despre Dracula – adevărul din spatele legendei. Explorarea lumii sașilor ardeleni, unde putem găsi originile mitului lui Dracula
ZIUA 3
Tur • Adevăratul Dracula și legătura lui cu lumea transilvăneană, formare pe drumul spre Sighișoara, locul de naștere al lui Dracula.
ZIUA 4
TEORIE • Dracula și legătura lui cu Transilvania. Vizite la Muzeul de Istorie Sibiu și la Muzeul ASTRA
ZIUA 5
TURURĂ • Vizită la Castelul lui Dracula din Bran și Brașov
ZIUA 6
ÎNCHIDERE A CURSULUI • Prezentarea lucrărilor de grup, revizuirea proiectului, concluzii, certificate.
ZIUA 7 (opțional)
TOUR pe Transfagarasean, spre Cetatea Poenari
METODOLOGIE
Pe baza educației formale, informale și nonformale, metodologia noastră va încerca să stimuleze participarea activă, pro-activitate, responsabilitatea și împărtășirea tuturor participanților implicați. În acest fel, ne propunem să construim un mediu divers și stimulant pentru a reflecta, a lucra și a învăța. Are o abordare orizontală și practică și va folosi următoarele instrumente:
• lecții față în față
• construirea de echipe și lucrul în echipă
• studii de caz de bună practică
• resurse multimedia și web
• proiectul bazat pe proiect
• laborator practic
• brainstorming și focus-group
• joc de rol
• evaluarea și evaluarea de sine și de grup.
FORMATORI
Întregul catalog de formare este susținut de o echipă internațională de experți în gestionarea proiectelor europene. Coordonatorul și formatorul principal al evenimentului este Alexandru Dumbrava și Laurențiu Drăgan: fondatori și manageri ai Kontera Design, activi în educație și formare, precum și în dezvoltarea locală și în gestionarea destinației; proiectant de proiecte, manager de proiect și expert în programe UE.
INSTITUȚIE DE FORMARE
Kontera Design este o companie cu sediul în Transilvania, România. Scopul nostru este stimularea și susținerea culturii și educației în comunitățile din toată Europa. Lucrăm doar împreună cu formatori calificați care lucrează și în sistemul educațional din România. În acest fel, ne vom asigura că participanții și formatorii pot discuta și arăta propriile lor experiențe cu educația.
ORAR PE ZILE
Fiecare sesiune zilnică include:
• curs / lectură / laborator / atelier
• consiliere individuală
• evaluarea zilnică
CERTIFICARI
La sfârșitul cursului, fiecare participant va primi un certificat de participare, în timp ce certificatul de mobilitate Europass va fi eliberat la cererea organizației care trimite.
INFORMATII SUPLIMENTARE
Pentru orice informații suplimentare, nu ezitați să ne contactați (consultați aici mai jos). Vom fi încântați să aflăm cea mai bună soluție pentru dumneavoastră. Împreună.
Pentru grupurile de români care doresc să participe la acest curs, prețul, locația (chiar si externă) și perioada de desfășurare a cursului este subiect de discuție și se poate ajusta în funcție de nevoile solicitanților. De asemenea, acest curs se poate constitui și intr-un team building de excepție, care să întărească și să consolideze capacitatea organizațională a instituției dumneavoastră.
Sesiunile proxime
07.10.2023 > 12.10.2023 (ID: 194952) Register before 20.09.2023
13.01.2024 > 18.01.2024 (ID: 194952) Register before 20.12.2023