Educația outdoor – învățând de la natură și cultură

Locație

Sibiu

Preț

580 euro

Durată

6 zile

Înscrie-te

Detalii curs

Există dovezi puternice că o bună calitate a învățării în afara clasei adaugă multă valoare învățării în clasă. Poate duce la o înțelegere mai profundă a conceptelor care acoperă limitele tradiționale ale subiectelor și care sunt adesea dificil de învățat eficient folosind doar metodele din clasă. Prin experiențe de învățare de primă mână, elevii experimentează lumea și își construiesc propria învățare. Aceasta este o parte esențială a dezvoltării lor personale. Subiectele devin mai vii, interesante și interdisciplinare. Învățarea în afara clasei este vehiculul pentru a dezvolta capacitatea de a învăța. Acesta oferă un cadru de învățare care folosește mediul înconjurător și comunitățile din afara clasei. O serie de activități pot fi desfășurate, inclusiv vizite de zi și rezidențiale, studii de teren și investigații în zona locală sau în continuare la situri, muzee, monumente și natură.

Acest curs de 6 zile oferă participanților cunoștințe teoretice despre Educația în afara clasei, precum și ghiduri practice pentru integrarea activităților și implementarea programelor în domeniile curriculumului și vieții școlare. Discuțiile, vizitele pe site și munca în grup vor îmbogăți schimbul de idei și schimbul de practici între participanți. Există, de asemenea, posibilitatea de a extinde cursul la 7 zile.

 

Obiective:
În timpul cursului, participanții vor:
– să vă informați despre rolul, obiectivele și beneficiile Educației în afara clasei
– luați legătura cu programele educaționale din muzee
– examinează exemple de bune practici din școlile participanților
– studiați cadrul legal și caracteristicile Educației în afara clasei
– discutați despre integrarea activităților / programelor în afara clasei în domeniile curriculumului în corelație cu politica școlară și vârsta și abilitățile elevilor
– informați-vă despre implementarea vizitelor școlare și organizarea de activități scurte sau lungi pe diverse site-uri, muzee, monumente și în natură
-examină utilizarea tehnologiei în programele și activitățile în aer liber – desfășoară activități în muzee, parcuri arheologice și în natură
-vizita site-uri, muzee, monumente etc. și planifică activități / programe

 

Pregatire:
După confirmarea înregistrării, participanții vor fi informați despre detaliile cursului (sosire, program zilnic etc.). Participanții vor putea să se prezinte și să aducă câteva exemple de activități / programe în afara clasei implementate de școala / comunitatea lor.

ZIUA 1
Bine ați venit • Participanții se prezintă, prezentarea de ansamblu a programului de curs.
TEORIE • Educație în afara clasei (definiții, obiective, rol, beneficii) • Cadrul legal și caracteristicile Educației în afara clasei VIZITA la ASTRA Muzeul satului tradițional – Discuții despre activitățile din muzeu.

ZIUA 2
TEORIE • Planificarea activităților în afara clasei (pași, curriculum, abordări, găsirea resurselor, pregătirea echipamentelor și instrumentelor pentru colectarea datelor, dezvoltarea competenței personalului etc.). • Utilizarea tehnologiei în activități în aer liber. • Programe educaționale în muzee, situri arheologice. • Exemple de activități / programe din țările participanților.

ZIUA 3
TURURĂ ÎN SIBIU • Vizită în centrul orașului vechi, Muzeul de Istorie și Artă Brukenthal, Townhall, piața Cibin • Culegere de date pentru activitatea de grup.

ZIUA 4
Vizite • Implementarea vizitelor școlare la mai multe școli din județul Sibiu. Folosind instrumente și obiecte. • Idei pentru prezentarea lucrărilor elevilor.

ZIUA 5
TOUR LA Castelul lui Dracula din Bran, cetatea Râșnov și Brașov și practicarea utilizării aplicațiilor în activități în aer liber.

ZIUA 6
ÎNCHIDERE A CURSULUI • Prezentarea lucrărilor de grup, revizuirea proiectului, concluzii, certificate.

 

N.B Perioadele și locurile diferite pot fi alese în mod liber de către organizația trimitoare, la cerere și după verificarea disponibilității noastre.

 

METODOLOGIE

Pe baza educației formale, informale și nonformale, metodologia noastră va încerca să stimuleze participarea activă, pro-activitate, responsabilitatea și împărtășirea tuturor participanților implicați. În acest fel, ne propunem să construim un mediu divers și stimulant pentru a reflecta, a lucra și a învăța. Are o abordare orizontală și practică și va folosi următoarele instrumente:
• lecții față în față
• construirea de echipe și lucrul în echipă
• studii de caz de bună practică
• resurse multimedia și web
• proiectul bazat pe proiect
• laborator practic
• brainstorming și focus-group
• joc de rol
• evaluarea și evaluarea de sine și de grup.

 

FORMATORI

Întregul catalog de formare este susținut de o echipă de experți în gestionarea proiectelor proiectelor europene. Coordonatorul și principalul formator al evenimentului este Alexandru Dumbrava: fondator și manager al Kontera Design, activ în educație și instruire, precum și în dezvoltarea locală și managementul carierei; formator de cadre didactice și pentru organizații educaționale, formator pentru tineri în contextul educației nonformale; proiectant de proiecte, manager de proiect și expert în programe UE.

 

INSTITUȚIE DE FORMARE

Kontera Design este o companie mică care are ca scop animarea, stimularea și susținerea dezvoltării durabile a cetățenilor, teritoriilor și comunităților.
Două sunt domeniile specifice ale acțiunii sale:
– Educație și formare profesională: furnizarea de instrumente și oportunități pentru o creștere personală, socială, culturală și profesională.
– Dezvoltare locală și managementul dezvoltării: asistență pentru entitățile publice și private în dezvoltarea viziunii și obiectivelor, oferirea de consultanță și servicii pe întregul ciclu de viață al unui proiect.

Compania are o experiență relevantă în proiectarea și gestionarea diferitelor proiecte în cadrul mai multor programe UE și Erasmus + KA1 în special, precum și în domeniul educației și formării, atât la nivel național, cât și internațional.

 

CERTIFICARI

La sfârșitul cursului, fiecare participant va primi un certificat de participare, în timp ce certificatul de mobilitate Europass va fi eliberat la cererea organizației care trimite.

 

INFORMATII SUPLIMENTARE

Pentru orice informații suplimentare, nu ezitați să ne contactați (consultați aici mai jos). Vom fi încântați să aflăm cea mai bună soluție pentru dumneavoastră. Împreună.

 

CUM SĂ TE INSCRII

Din momentul în care doriți să participați la acest curs și organizația dvs. a obținut o finanțare KA1 sau va asigurați singuri finanțarea, vă puteți înregistra în prealabil trimitând un e-mail cu numele, adresa și numele organizației dvs. Este important să vă înregistrați în prealabil, pentru a păstra un loc deschis pentru dvs. pe parcurs.
Din momentul în care cursul este confirmat, veți primi un formular de înregistrare pentru a vă completa înscrierea.
Dacă un curs nu atinge minimum 8 participanți, vă vom informa despre schimbarea sau anularea cursului.

 

INSTITUȚIE DE FORMARE

Kontera Design este o companie cu sediul în Transilvania, România. Scopul nostru este stimularea și susținerea culturii și educației în comunitățile din toată Europa. Lucrăm doar împreună cu formatori calificați care lucrează și în sistemul educațional din România. În acest fel, ne vom asigura că participanții și formatorii pot discuta și arăta propriile lor experiențe cu educația.

 

INFORMATII SUPLIMENTARE

Pentru orice informații suplimentare, nu ezitați să ne contactați (konteradesign@gmail.com ). Vom fi bucuroși să vă oferim informațiile de care aveți nevoie sau să găsiți o soluție la cererile dumneavoastră.

Pentru grupurile de români care doresc să participe la acest curs, prețul, locația (chiar si externă) și perioada de desfășurare a cursului este subiect de discuție și se poate ajusta în funcție de nevoile solicitanților. De asemenea, acest curs se poate constitui și intr-un team building de excepție, care să întărească și să consolideze capacitatea organizațională a instituției dumneavoastră. 

Sesiunile proxime

07.10.2023 > 12.10.2023 (ID: 194952) Register before  20.09.202313.01.2024 > 18.01.2024 (ID: 194952) Register before  20.12.2023

 

Informații curs

Organizator: Kontera Design
Locație curs: Sibiu
Preț: 580 euro
Număr participanți: 12
Limbă: DE | EN | FR | RO
Tematică: Prevenirea eșecului școlar și a abandonului timpuriu, istorie, Științe sociale, Economie, Geografie, Educație fizică și sănătate, activități în afara școlii
Competențe: Conștientizare și exprimare culturală; Antreprenoriat; Dezvoltare personală, socializare și de învățare
Public țintă: Profesori și manageri școlari, nivel preșcolar, primar, gimnazial și liceal, Orice alte persoane interesate de curs
Certificare: Da

Nu ezitați să ne contactați pentru informații suplimentari. Suntem încrezători că împreună vom găsi soluțiile potrivite.

Contactează-ne

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?