Transilvania – peisaje și legende

Locație

Sibiu, Bran, Brasov, Sighisoara

Preț

580 euro

Durată

6 days

Înscrie-te

Detalii curs

Acest curs în și despre Transilvania este o călătorie într-o țară de legende, istorie, peisaje și tradiții frumoase. Parte a „zonei europene”, Transilvania este situată în inima a ceea ce am putea numi Europa Centrală. Această cetate carpatică oferă o vedere fascinantă a unei game largi de atracții naturale, viață sălbatică și situri istorice.

Puține locuri din Europa reușesc să fie la fel de celebre, misterioase și totuși în mare parte necunoscute, așa cum este Transilvania. Astăzi, oamenii par să îl cunoască ca un loc fictiv înfricoșător, plin de groază gotică, fără să-și dea seama că Transilvania este un loc real cu oameni reali și zero vampiri. Dacă v-am stârnit curiozitatea, aceste cursuri și călătorii în Transilvania vă vor ajuta să o vedeți așa cum este ea.

De-a lungul istoriei, teritoriul Transilvaniei a fost populat de geto-daci în antichitate și a aparținut Regatului Dac, apoi imperiului roman după cucerirea Daciei. În Evul Mediu, a apărut Voievodatul Transilvaniei. Prima mențiune cunoscută apare într-un document latin medieval din 1075, numit Terra Ultra Silvam, care înseamnă „Țara de dincolo de pădure”.

La începutul secolului al XI-lea, Regatul Ungariei a început anexarea Transilvaniei, proces care a fost finalizat la sfârșitul secolului al XII-lea. De asemenea, între secolele al XI-lea și al XIII-lea, Regatul Maghiar a adus maghiari, sași, cumani și cavaleri teutoni în Transilvania pentru a coloniza regiunea, de aici diversitatea etnică și culturală pe care o regăsim în aceste zile.

Între 1526 și 1699, Transilvania a fost un principat autonom și un vasal al Imperiului Otoman. După 1699, Principatul Transilvaniei a fost administrat de Imperiul Austriac.

După primul război mondial și dezintegrarea Austro-Ungariei, Transilvania s-a unit cu Regatul României, prin Tratatul de la Trianon, și a rămas o parte a României chiar și după al doilea război mondial.

Aflați mai multe despre cultura și bucătăria locală, Transilvania fiind renumită pentru cultura și bucătăria unică. Acest fapt a făcut din Sibiu o capitală gastronomică în 2019.

Călătorind de-a lungul principalelor orașe transilvănene, vom experimenta și studia istoria și peisajul și vom folosi acest lucru ca fundal pentru a „exprima” legenda în diferite forme: teatru / dramă, pictura de fundal (arte vizuale), cânt etc. performanțele vor fi transferate într-un videoclip (utilizând tablete).

 

METODOLOGIE

Pe baza educației formale, informale și nonformale, metodologia noastră va încerca să stimuleze participarea activă, pro-activitate, responsabilitatea și împărtășirea tuturor participanților implicați. În acest fel, ne propunem să construim un mediu divers și stimulant pentru a reflecta, a lucra și a învăța. Are o abordare orizontală și practică și va folosi următoarele instrumente:
• lecții față în față
• construirea de echipe și lucrul în echipă
• studii de caz de bună practică
• resurse multimedia și web
• proiectul bazat pe proiect
• laborator practic
• brainstorming și focus-group
• joc de rol
• evaluarea și evaluarea de sine și de grup.

 

FORMATORI

Întregul catalog de formare este susținut de o echipă internațională de experți în gestionarea proiectelor europene. Coordonatorul și formatorul principal al evenimentului este Alexandru Dumbrava și Laurențiu Drăgan: fondatori și manageri ai Kontera Design, activi în educație și formare, precum și în dezvoltarea locală și în gestionarea destinației; proiectant de proiecte, manager de proiect și expert în programe UE.

 

INSTITUȚIE DE FORMARE

Kontera Design este o companie cu sediul în Transilvania, România. Scopul nostru este stimularea și susținerea culturii și educației în comunitățile din toată Europa. Lucrăm doar împreună cu formatori calificați care lucrează și în sistemul educațional din România. În acest fel, ne vom asigura că participanții și formatorii pot discuta și arăta propriile lor experiențe cu educația.

 

ORAR  PE ZILE

Fiecare sesiune zilnică include:
• curs / lectură / laborator / atelier
• consiliere individuală
• evaluarea zilnică

 

CERTIFICARI

La sfârșitul cursului, fiecare participant va primi un certificat de participare, în timp ce certificatul de mobilitate Europass va fi eliberat la cererea organizației care trimite.

 

INFORMATII SUPLIMENTARE

Pentru orice informații suplimentare, nu ezitați să ne contactați (consultați aici mai jos). Vom fi încântați să aflăm cea mai bună soluție pentru dumneavoastră. Împreună.

Pentru grupurile de români care doresc să participe la acest curs, prețul, locația (chiar si externă) și perioada de desfășurare a cursului este subiect de discuție și se poate ajusta în funcție de nevoile solicitanților. De asemenea, acest curs se poate constitui și intr-un team building de excepție, care să întărească și să consolideze capacitatea organizațională a instituției dumneavoastră. 

 

Sesiuni urmatoare

 

07.10.2023 > 12.10.2023 (ID: 194952) Register before  20.09.2023

13.01.2024 > 18.01.2024 (ID: 194952) Register before  20.12.2023

 

Informații curs

Organizator: Kontera Design
Locație curs: Sibiu, Bran, Brasov, Sighisoara
Preț: 580 euro
Număr participanți: 12
Limbă: DE | EN | FR
Tematică: Cetățenie activă, Dimensiunea europeană a educației, Istorie, Științe sociale, Economie, Geografie, Abilități de comunicare
Competențe: Conștientizare și exprimare culturală; Dezvoltare personală, socializare și de învățare
Public țintă: Profesori și manageri școlari, nivel preșcolar, primar, gimnazial și liceal, Orice alte persoane interesate de curs
Certificare: Yes

Nu ezitați să ne contactați pentru informații suplimentari. Suntem încrezători că împreună vom găsi soluțiile potrivite.

Contactează-ne

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?