Apărarea Europei și a creștinismului, găsirea identității

Locație

Sibiu, Romania

Preț

580 euro

Durată

6 zile

Înscrie-te

Detalii curs

Descriere

Sibiu este un oraș unic în atâtea feluri. Fondat în 1091, istoria orașului este bogată și variată. Întotdeauna german, chiar și sub stăpânirea maghiară, otomană, austriacă sau română, a fost întotdeauna o poartă către Europa, dar și un amestec de culturi și etnii, fiind condus de-a lungul anilor de către romani, migranți, maghiari, otomani, austrieci și români. În ciuda diferențelor, oamenii trăiau în pace si toleranță religioasă. Aceste trei etnii principale, români, germani și maghiari au fost, de asemenea, alcătuite din trei confesiuni diferite care au coexistat, dar nu s-au amestecat, păstrându-și propriile limbi, obiceiuri și cartiere diferite și, în cele din urmă, măturate de naționalismul care a apărut ulterior în toată Europa.

Până astăzi, bogat in secole de experiență, Sibiul oferă materiale valoroase pentru profesorii din secolul XXI și studenții lor. O privire mai atentă asupra acestor caracteristici va oferi material pentru gândirea critică și pentru a înțelege mai bine originile noastre comune europene. Ne va ajuta să empatizăm cu soarta umană continuând să aflăm despre poveștile unor persoane care au fost provocate, dispărute, biruite și prospere, în speranța că această istorie bogată și variată ne va ajuta să descoperim mai bine propriile noastre identități.

Este o onoare și o plăcere pentru noi să încercăm să scoatem la lumină trecutul multisecular al acestui oraș.
Formatorii vor fi în contact cu participanții pentru a rezolva orice întrebări sau îndoieli. Și vor oferi consultanță despre cazare, aeroporturi, companii aeriene etc.

 

Program

Luni

• Sosiri
• Întâlnirea și cunoașterea (activități de spargere a gheții)
• Informații despre curs (obiective, concept, rezumatul activităților)

Marţi

• O plimbare în jurul orașului vechi
• Ședințe narative despre modul în care istoria a modelat prezentul nostru

Miercuri

• Revenind în timp – Vizitarea catedrelor vechi și evidentierea moștenirii germane

Joi

• Descoperirea trecutului ortodox și românesc al orașului și zonei

Vineri

• Vizitați muzeul ASTRA și alte site-uri de interes.
• Sesiuni despre respectarea minorităților și discuții despre modul în care sălile de clasă moderne îi pot ajuta pe oameni să trăiască mai bine respectându-se reciproc.

Sâmbătă

• Reflecții / Rezumatul cursului
• Certificate
• Plecări

 

METODOLOGIE

Pe baza educației formale, informale și nonformale, metodologia noastră va încerca să stimuleze participarea activă, pro-activitate, responsabilitatea și împărtășirea tuturor participanților implicați. În acest fel, ne propunem să construim un mediu divers și stimulant pentru a reflecta, a lucra și a învăța. Are o abordare orizontală și practică și va folosi următoarele instrumente:
• lecții față în față
• construirea de echipe și lucrul în echipă
• studii de caz de bună practică
• resurse multimedia și web
• proiectul bazat pe proiect
• laborator practic
• brainstorming și focus-group
• joc de rol

 

PREGATIREA

După confirmare și înainte de a începe, verificăm cunoștințele și experiența anterioară a participanților, precum și nevoile specifice ale acestora legate de subiectele cursului nostru de formare.

 

FORMATORI

Întregul catalog de formare este susținut de o echipă de experți în gestionarea proiectelor proiectelor europene. Coordonatorul și principalul formator al evenimentului este Alexandru Dumbrava: fondator și manager al Kontera Design, doctor in istorie medievala,  activ în educație și instruire, precum și în dezvoltarea locală și managementul formarii; formator de cadre didactice și pentru organizații educaționale, formator pentru tineri  în contextul educației nonformale; proiectant de proiecte, manager de proiect și expert în programe UE.

 

CERTIFICARI

La sfârșitul cursului, fiecare participant va primi un certificat de participare, în timp ce certificatul de mobilitate Europass va fi eliberat la cererea organizației care trimite.

 

INFORMATII SUPLIMENTARE

Pentru orice informații suplimentare, nu ezitați să ne contactați (consultați aici mai jos). Vom fi încântați să aflăm cea mai bună soluție pentru dumneavoastră. Împreună.

 

CUM SĂ TE INSCRII

Din momentul în care doriți să participați la acest curs și organizația dvs. a obținut o finanțare KA1 sau va asigurați singuri finanțarea, vă puteți înregistra în prealabil trimitând un e-mail cu numele, adresa și numele organizației dvs. Este important să vă înregistrați în prealabil, pentru a păstra un loc deschis pentru dvs. pe parcurs.
Din momentul în care cursul este confirmat, veți primi un formular de înregistrare pentru a vă completa înscrierea.
Dacă un curs nu atinge minimum 8 participanți, vă vom informa despre schimbarea sau anularea cursului.

 

INSTITUȚIE DE FORMARE

Kontera Design este o companie cu sediul în Transilvania, România. Scopul nostru este stimularea și susținerea culturii și educației în comunitățile din toată Europa. Lucrăm doar împreună cu formatori calificați care lucrează și în sistemul educațional din România. În acest fel, ne vom asigura că participanții și formatorii pot discuta și arăta propriile lor experiențe cu educația.

 

INFORMATII SUPLIMENTARE

Pentru orice informații suplimentare, nu ezitați să ne contactați (konteradesign@gmail.com ). Vom fi bucuroși să vă oferim informațiile de care aveți nevoie sau să găsiți o soluție la cererile dumneavoastră.

Pentru grupurile de români care doresc să participe la acest curs, prețul, locația (chiar si externă) și perioada de desfășurare a cursului este subiect de discuție și se poate ajusta în funcție de nevoile solicitanților. De asemenea, acest curs se poate constitui și intr-un team building de excepție, care să întărească și să consolideze capacitatea organizațională a instituției dumneavoastră. 

 

Sesiuni urmatoare

07.10.2023 > 12.10.2023 (ID: 194952) Register before  20.09.2023

13.01.2024 > 18.01.2024 (ID: 194952) Register before  20.12.2023

Informații curs

Organizator: Kontera Design
Locație curs: Sibiu, Romania
Preț: 580 euro
Număr participanți: 12
Limbă: DE | EN | FR | RO
Tematică: Cetățenie activă, Dimensiunea europeană a educației, Istorie, Științe sociale, Economie, Geografie, Educație interculturală și migrație
Competențe: Conștientizare și exprimare culturală; Dezvoltare personală, socializare și de învățare
Public țintă: Profesori și manageri școlari, nivel preșcolar, primar, gimnazial și liceal, Orice alte persoane interesate de curs
Certificare: Da

Nu ezitați să ne contactați pentru informații suplimentari. Suntem încrezători că împreună vom găsi soluțiile potrivite.

Contactează-ne

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?