Tradiții și folclor în societatea actuală, inclusiv cursuri de învățare a dansurilor transilvănene

Locație

Sibiu, Bran

Preț

580 euro

Durată

6 zile

Înscrie-te

Detalii curs

Ruralul este inima și sufletul României, unde cultura țărănească rămâne o forță puternică și predomină viața medievală, așa cum se întâmplă nicăieri în Europa.Transilvania sau Ardeal este regiunea situată în centrul României, mărginită de Munții Carpați. De-a lungul timpului, acest pământ a făcut parte din Imperiul Roman, din Regatul Ungariei și al Imperiului Austriac. După Marea Unire din 1918, Transilvania a devenit un teritoriu al României independente. În prezent, centrul țării este locuit de români, maghiari și sași, fiecare comunitate păstrându-și cultura și obiceiurile caracteristice. Identitatea și spiritualitatea Transilvaniei sunt încă influențate de tradițiile minorităților care trăiesc în această regiune, astfel încât veți descoperi diverse obiceiuri, cu semnificație unică, pline de farmec și mister. Spectacolul rural, costumele și cântecele te duc într-o lume încântătoare, care amintește de simplitatea și frumusețea satului românesc.

În Transilvania veți găsi un amestec de tradiții menite să atragă noroc, sănătate, fericire și o recoltă bogată. Viața comunitară se învârte în jurul acestor ritualuri moștenite de la strămoși și transmise generațiilor tinere. În satele transilvănene, sărbătorile religioase și momentele importante din viața individului sunt ocazii pentru spectacole autentice care animă aleile, aducând farmec și culoare universului rural.Folclorul transilvănean păstrează sufletul trecutului care întruchipează modalitățile de gândire, modul de viață și codul moral al secolelor precedente. Alătură-te cu noi pentru a afla mai multe!Sibiu, România

 

METODOLOGIE

Pe baza educației formale, informale și nonformale, metodologia noastră va încerca să stimuleze participarea activă, pro-activitate, responsabilitatea și împărtășirea tuturor participanților implicați. În acest fel, ne propunem să construim un mediu divers și stimulant pentru a reflecta, a lucra și a învăța. Are o abordare orizontală și practică și va folosi următoarele instrumente:
• lecții față în față
• construirea de echipe și lucrul în echipă
• studii de caz de bună practică
• resurse multimedia și web
• proiectul bazat pe proiect
• laborator practic
• brainstorming și focus-group
• joc de rol
• evaluarea și evaluarea de sine și de grup.

 

FORMATORI

Întregul catalog de formare este susținut de o echipă internațională de experți în gestionarea proiectelor europene. Coordonatorul și formatorul principal al evenimentului este Alexandru Dumbrava și Laurențiu Drăgan: fondatori și manageri ai Kontera Design, activi în educație și formare, precum și în dezvoltarea locală și în gestionarea destinației; proiectant de proiecte, manager de proiect și expert în programe UE.

 

INSTITUȚIE DE FORMARE

Kontera Design este o companie cu sediul în Transilvania, România. Scopul nostru este stimularea și susținerea culturii și educației în comunitățile din toată Europa. Lucrăm doar împreună cu formatori calificați care lucrează și în sistemul educațional din România. În acest fel, ne vom asigura că participanții și formatorii pot discuta și arăta propriile lor experiențe cu educația.

 

ORAR  PE ZILE

Fiecare sesiune zilnică include:
• curs / lectură / laborator / atelier
• consiliere individuală
• evaluarea zilnică

 

CERTIFICARI

La sfârșitul cursului, fiecare participant va primi un certificat de participare, în timp ce certificatul de mobilitate Europass va fi eliberat la cererea organizației care trimite.

 

INFORMATII SUPLIMENTARE

Pentru orice informații suplimentare, nu ezitați să ne contactați (consultați aici mai jos). Vom fi încântați să aflăm cea mai bună soluție pentru dumneavoastră. Împreună.

Pentru grupurile de români care doresc să participe la acest curs, prețul, locația (chiar si externă) și perioada de desfășurare a cursului este subiect de discuție și se poate ajusta în funcție de nevoile solicitanților. De asemenea, acest curs se poate constitui și intr-un team building de excepție, care să întărească și să consolideze capacitatea organizațională a instituției dumneavoastră. 

Sesiunile proxime

07.10.2023 > 12.10.2023 (ID: 194952) Register before  20.09.2023

13.01.2024 > 18.01.2024 (ID: 194952) Register before  20.12.2023

 

Informații curs

Organizator: Kontera Design
Locație curs: Sibiu, Bran
Preț: 580 euro
Număr participanți: 12
Limbă: DE | EN | FR | RO
Tematică: Cetățenie activă, Dimensiunea europeană a educației, Istorie, Științe sociale, Economie, Geografie, Abilități de comunicare
Competențe: Conștientizare și exprimare culturală; Dezvoltare personală, socializare și de învățare
Public țintă: Profesori și manageri școlari, nivel preșcolar, primar, gimnazial și liceal, Orice alte persoane interesate de curs
Certificare: Da

Nu ezitați să ne contactați pentru informații suplimentari. Suntem încrezători că împreună vom găsi soluțiile potrivite.

Contactează-ne

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?